TÁRSASHÁZI gyűjtő- és központi kémények felújítása, átalakítása

Több rendszer létezik a gyűjtőkémények körében:

  • lehet egyesített falú,
  • kettősfalú /termofor/ rendszer

A problémák már ezen kémények kivitelezésénél elkezdődtek, hiszen a kémény anyaga nem megfelelő, illetve a kivitelezési hibák is jelentős számban megjelentek.

Hibák:

  • a rossz illesztés
  • hiányos béléstest
  • rossz átmérőváltás a beépítésnél.

Az elmúlt 35-40 év, ezeket a hibákat csak tovább tetézte,

Az ilyen társasházi kéményekre többnyire még hagyományos nyitott égésterű gázkészülékek vannak csatlakoztatva. Ezért a kémény felújítás esetén figyelembe kell venni a jelen elvárásokat, ami alapján új zárt kondenzációs készülékek telepítése javasolt az előírások és a gazdaságosság figyelembe vétele alapján.

A felújítás alkalmával a régi készülékeket ki kell cserélni.

Az égéstermék elvezetés és az égési levegő bevezetés kialakításának több lehetséges módja van.

Egyik leginkább kivitelezhető módja a szétválasztott 80/80mm rendszer ahol az égéstermék elvezetés a megfelelően bélelt kéményjáraton távozik a szabadba az égési levegőt a homlokzaton keresztül egy 80mm átmérőjű csővezetéken jutatjuk a készülékig.

A másik legelterjedtebb kivitelezés a koncentrikus /cső a csőben/ elvezetés ennél  az égési levegő egy nagyobb keresztmetszetű függőleges csövön érkezik a készülékig szabadból és ebben a csőben található kisebb átmérőjű csövön távozik a szabadba az égéstermék.

Az említetteken kívül más elvezetés is lehetséges.  Hogy az Önök lakásaiban melyik elvezetést lehet alkalmazni azt egy helyszíni szemle és egy átfogó tevézői munka után tudjuk biztosan eldönteni.

Kérjen helyszíni felmérést személyre szabott tanácsadással és egyedi árajánlatot

KAPCSOLATFELVÉTEL